Odlet z New Yorku do Prahy


14.7.12  odlet do Prahy
Tak se tak nějak událo, že dnes mají zpěváci poslední den v NYC a mně nepotřebují. 
Už na hotelu jsem potkal  trochu zoufalou německou anglicky nemluvící rodinu,  kterou jsem kompletně poinformoval jak jet busem do  NYC a nakonec i s nimi jel a ukázal jim kam pak přejít na autobus na JFK. byli moc vděční a já vyrazil shuttlem na letiště. Zastávka na Grand central station asi 10 minut a tak jsem koupil kolu a sendvič.
Klasická ukázka obchodníka: Vidím, že tam mají sendviče sýrové za 4 a další s masem za 7 usd. A tak říkám prodavači : dám si tento sýrový sendvič ! A on na to : nechcete tam šunku ?  No na to se nedá už nic říct . Jen jsem mohl zopakovat neééééé kurva když říkám sýrový / za 4 usd / tak né šunkový / za 7 usd /
Příjezd na jfk a odbavení bez problému a navíc dle představ protože jsem dostal první místo v sekci takže proti mně nebudou sedadla ale zeď a já budu moci spát s klapkama na očích s  špuntama v uchu a nohy hore.
Pak jsem přešel do přízemí terminálu a řešil situaci s tím,  že mám 3 piva a musím je nějak pořešit.
K  provedení akce jsem vybral subway a nebylo to jednoduché. Chipsy jsem  koupil to bylo v pohodě ale pak jsem chtěl něco kam bych plechovku s pivem ukryl. Taky jsou totiž takový exoti, že nesmíte mít otevřenou plechovku alkoholu na ulici a veřejném místě. Představte si, že  oni už jsou tak zblblí, že jim to ani nepřijde.
A tak říkám prodavačce o kelímek, dala mi malý ale já potřebuju větší tak jsem ho dostal a pak plastic bag - igelitový pytlík. Ale pak jsem si uvědomil, že zase kecám blbosti potřebuji papírový pytlík a ne igelitový a tak jí říkám : Please paper bag a víte co mi podala  ? Zase další plastikový pytlík. No to už fakt nevíte co na to  říct.
Sebral jsem jí z pultu pár papíru na balení sendviče a sedl k jejich stolu , pivo zabalil do papírového pytlíku, otevřel a nalil do papírového kelímku a tak jsem si tu, docela s obavama, vesele popíjel u dámských hajzlíků.
Sedli si ke  mne dva Číňani z Pekingu. Tak jsem zjistil, že jsou v USA na dovolené a uvidí NYC, Niagaru, Los Angeles a mezi všemi místy mají přelety. Když jsem se ho zeptal, kam dnes letí tak to nejdřív vypadalo, že sám neví  ale pak, že prý jedou na ubytování někam do NYC.
Dozvěděl jsem se i, že dělají jak já říkám opravdou práci a to v dolech na drahé kovy.
Pomalu přibývající počet zaměstnanců JFK v oboru hlídačů, kteří se najednou v subway vyrojili mně trochu znervoznil a řešil jsem chvíli, jestli se mám napít anebo dělat, že to není moje pivo. Pak jsem si ale dodal odvahy a vypil a otevřel pomalu pod stolem další.
Poslední jsem už raději hodil do koše a šel na odbavení. Pracovníci byli ve fantastické náladě, vtipkující až to z nich sršelo a tak jsem se chtěl zeptat jestli to jde od srdce nebo to mají nařízené. Nechal jsem ale toho.
Jen když se mně ten nejvtipnější zeptal na jméno tak jsem mu hrdě řekl Černý a on kujón na to : A příjmení : A já na to Černý !
Tak trochu zaváhal a když mi podával pas nastavil vítězoslavně ruku na to abych mu dal svoji na typicky americké HIGH 5. No ale to bylo něco pro mně.
Já na to místo ruky na plácnutí jen řekl s širokým úsměvem : NEXT TIME !  / jako že někdy příště /
A dodal jsem, že za tejden přiletím a poplácám ho.
Let domů proběhl v pohodě a když jsem na Ruzyňském letišti chtěl projít přes nově vyrobený automatický odbavovací systém tak mně to nepustilo, zeptal jsem se pracovníka a on mi ve stylu socialismu odpověděl : Co tady chcete ? Vždyť vy  nemáte  biometrický pas.
Tak jsem se zastyděl a přešel k celníkům. Těm jsem na dotaz jestli něco vezu k proclení řekl, že ne a dodal, že jsem průvodce a lítám tudy často.
Průvodci, ty  jsou nejhorší uzemnil mně celník. A tak jsem se podruhé zastyděl a šel domů.

Komentáře